Hengstenhouderij Gebroeders van Manen

AARNOLD 471 Sport

Geboortedatum:2008
Stokmaat:1.70 m
Stamboek:KFPS
Titels:Sport

De hoogtepunten van Aarnold 471:

  • Verrichtingstopper van 2012

Aarnold is een sterk gebouwde hengst, met veel formaat, een lang voorbeen en is zeer opwaarts. Hij heeft veel behang en is diepzwart van kleur.  

Aarnold komt uit een zeer sterke predicaatrijke moederlijn (stam 135), zijn moeder is ster, daarna volgen twee ster pref. merries en een model pref. merrie.  

Aarnold heeft een laag verwantschapspercentage: 16.9%, wat zeer interessant is. Dit komt mede door de onverwante Jakob 302 in z’n moederlijn. Het streven naar bloedspreiding wordt hiermee nadrukkelijk in de praktijk gebracht. Deze mooie vrije bloedvoering past bij veel merries, Aarnold is vrij van het veel voorkomende bloed van Jasper, Leffert en Feitse. 

Aarnold heeft met zeer veel succes het verrichtingsonderzoek doorlopen, hij is dan ook de verrichtingskampioen van 2012. Onder het zadel gaf Aarnold een mooi beeld, hij toonde ruime bewegingen met veel takt en regelmaat. Aarnold heeft zowel als men- en als tuigpaard een goede aanleg getoond. In het tuig toonde hij front en een mooie opwaartse houding. Het voorbeen wordt goed uitgelegd. De hengst beschikt daarbij over een goed aantredend achterbeen, en toonde een goede souplesse. 

Aarnold wordt met veel succes uitgebracht in de sport, hij is inmiddels ZZ-licht dressuur met winstpunten.  

De nakomelingen van Aarnold zijn sterk gebouwd, hebben formaat en kunnen uitstekend stappen en draven. Zijn percentage 1e en 2e premieveulens ligt ruim boven het gemiddelde. De eerste jaargang van Aarnold maakte een zeer goede indruk in de ABFP testen, ze hebben een hoog gemiddelde behaald met meerdere uitschieters. Waaronder Tymen van ’t Lansink die de topscore behaalde van 89 punten onder het zadel en 90 punten voor de kar.

Sluit Menu