CIZANDRO

Keur

Afstammeling:Waldemar x Manno
Geboortedatum:2007
Stokmaat:1.66 m
Kleur:Bruin
Titels:Keur
  • 2x Winnaar hengstencompetitie
  • 3x Winnaar Oregon trofee
  • 2x Kampioen dekhengsten
  • 2x Manno trofee
  • Tuigpaard van het jaar 2013
  • Keur verklaard 2019

Cizandro is een goed ontwikkelde en zeer tuigtypisch gebouwde hengst, die zijn rijke hals er goed op heeft staan.

Cizandro is een zoon van Waldemar, de Nederlands Kampioen Dekhengsten van 2009 en 2011. De moeder van Cizandro is Uizandra en is een volle zus van de hengst Vulcano.

De kinderen van Cizandro hebben ras en zijn zeer tuigtypisch. In beweging maken ze front, hebben veel actie in het voorbeen en het achterbeen word krachtig gebogen en ondergebracht. Op de merriekeuringen scoren zijn dochters zeer goed, het sterpercentage is dan ook zeer hoog. Cizandro heeft een groot aantal dochters die Keur en Elite zijn, waaronder meerdere Kampioensmerries zoals: Heidelien, Heideroos, Holette, Gelane, Ilina en Jaantje.

Cizandro is topaanvoerder met zijn nakomelingen op de concoursvelden, die ook nog eens zeer opvallend presteren. Enkele bekende namen zijn: Gelane, Gentle B, Handini M, Hebulanes, Heideroos, Helandro B, Heres, Hubert, Imondro, India, Ilina, Jack Sparrow, Jaantje, Jara en Knaller.

Cizandro wordt met veel succes uitgebracht in de sport, zijn debuut in 2011 was indrukwekkend, hij behaalde ongeslagen de winst in de Nationale KNHS competitie, hij heeft 2x de hengstencompetitie gewonnen, 2x Nederlands Kampioen dekhengsten, 3x de Oregon Trofee, 2x de Manno Trofee, Tuigpaard van het Jaar 2013 en Kampioen 4 jarige, 5 jarige, 6 jarige en 7 jarige tuigpaarden. In 2018 won Cizandro de Revovo Schaal.

Cizandro wordt inmiddels succesvol uitgebracht in de Nationale Ereklasse.

Cizandro is in 2019 Keur verklaard op basis van zijn nakomelingen die zowel op de keuringen als op de concoursvelden bovengemiddeld presteren!