Hengstenhouderij Gebroeders van Manen

Hessel 480 definitief goedgekeurd op nakomelingen!

Hessel die sinds 2017 in de Verenigde Staten staat gestationeerd is de enige hengst die in 2018 het nakomelingenonderzoek heeft afgerond. Het Algemeen Bestuur heeft het advies van Inspectie – om Hessel voor de fokkerij te handhaven – overgenomen. 

Van Hessel zijn vorig jaar 40 driejarige merries opgenomen in het stamboek waarvan één dochter definitief kroon is verklaard, twee dochters zijn voorlopig kroon, 20 dochters behaalden het sterpredicaat waarvan 6 met een eerste premie. Daarmee komt het sterpercentage op 52,5 procent.  

De driejarige Zus v/d Bokkefarm werd reserve Dagkampioen in Noord Holland, de driejarige Zilverschoon van Zomerstaete werd Dagkampioen in Hilvarenbeek en Wycke van Gorsveld werd beste driejarige in Ambt Delden.

Er zijn 16 zonen van Hessel ster verklaard. Tijdens de afgelopen Hengstenkeuring in Leeuwarden zijn 3 goed bewegende zonen aangewezen voor het Centraal Onderzoek. 

De nakomelingen van Hessel vallen op door hun goede bouw, het harde beenwerk en door de krachtige manier van bewegen.

In de ABFP-testen vielen de nakomelingen van Hessel ook op door de krachtige manier van bewegen, de galop viel tevens zeer positief op.

Vijf nakomelingen van Hessel wisten zich te plaatsen voor de finale van de Friesian Talent Cup. Zijn dochter Yersie C. won met overmacht bij de merries, bij de hengsten en ruinen namen zijn zonen Yde van de Noeste Hoeve en Wytze HSL de kopplaatsen voor hun rekening.

Sluit Menu