Hengstenhouderij Gebroeders van Manen

KFPS hengstenkeurig zeer succesvol verlopen!

De KFPS hengstenkeuring is zeer succesvol verlopen voor onze stal. Er werden maar liefst 6 jonge hengsten aangewezen voor het Centraal Onderzoek die we in training hebben.

  • Xander T. T. (Hessel x Beart)
  • Auke van Nico stables (Jorn x Pier)
  • Aart fan Osterberg (Beart x Doaitsen)
  • Ayke van ‘n Elsmos (Alke x Beart)
  • Aitse R.V. (Hessel x Jasper)
  • Bono van de bokkefarm (Jehannes x Norbert)

Fokkers en eigenaren gefeliciteerd met dit geweldige resultaat!

Op de zaterdag streden de goedgekeurde hengsten om het Kampioenschap. Onze hengsten lieten zich zeer goed zien.

Aarnold 471 stond er heel goed voor en liet zich prima zien.

Maurits 437 liet zich heel goed zien in de lange lijnen, met daarnaast ook zijn zonen die kampioen en reservekampioen werden.

Beart 411, 19 jaar, maar liep nog alsof hij 10 jaar was in de lange lijnen, hij kreeg wederom een uitnodiging voor de kampioenskeuring!!

Meinte 490 werd als 3e geplaatst in zijn zeer sterke groep, hij liet zich heel goed zien.

Menne 496 viel op met zijn sterke bouw en zijn extra draf waarin hij een sterk achterbeen gebruik liet zien, waarmee hij opnieuw de kampioenskeuring haalde en uiteindelijk bij de laatste 4 eindigde.

Tymen 503 viel op met zijn jeugd en ras uitstraling, daarnaast toonde hij zijn uitstekende draf met een sterk achterbeen gebruik, hij behaalde de kopplaats in zijn groep en een uitnodiging voor de kampioenskeuring.

Matthys 504 maakte zijn debuut als goedgekeurde hengst op de hengstenkeuring, hij toonde zijn statuur en zijn ijzersterke draf met veel kracht wat hem een uitnodiging opleverde voor de kampioenskeuring. Tijdens de kampioenskeuring gooide hij er nog een schepje bovenop waardoor hij bij de laatste 4 eindigde!

Foto: Matthys 504

Sluit Menu