MANS 543

Afstamming:Teun 505 x Norbert 444 x Beart 411
Geboortedatum:2020
Stokmaat:1.68 m
Rasnummer:543
Titels:Stb. AA

Mans is een moderne, rastypische hengst met veel jeugduitstraling, hij heeft een lange verticale hals en veel behang. Mans is correct gebouwd, hij is langgelijnd, opwaarts gebouwd en heeft een sterke bovenlijn en een mooie kruisligging. Mans heeft lengte in de benen en het beenwerk is hard en droog.

Mans is een zoon uit de eerste jaargang van Teun 505. De moeder van Mans is de ster preferente Femcke van de Gonda, zij werd als driejarige ster met een 1e premie en is een dochter van Norbert 444. De inmiddels 14 jarige merrie vertoond nog veel jeugd en rasuitstraling. De oma van Mans is de ster preferente Nienke van de Gonda en is een dochter van Beart 411. Nienke is 19 jaar en nog opvallend fit en duurzaam. Daarna volgt in de lijn de bekende Kroonjuweel Sanne K ster preferent, deze dochter van Anne 340 heeft 10 ster nakomelingen. Het gaat hier om de succesvolle van de Gonda lijn van de familie Karnebeek.   

Mans heeft als driejarige het Centraal Onderzoek doorlopen. De stap is tactmatig en is ruim met kracht. De draf heeft een mooi zweefmoment, is krachtig en mooi opwaarts. Hij zet het voorbeen ruim weg en het achterbeen word goed ondergebracht. In de galop heeft Mans een mooie sprong, is berg opwaarts en heeft een goede balans. Onder het zadel heeft Mans veel plezier in zijn werk.

Voor de wagen toont Mans veel aanleg als tuigpaard, hij maakt veel front en is dan opwaarts. Hij zet zijn voorbeen ruim weg en brengt het achterbeen krachtig onder. Mans heeft aangespannen veel statuur en zelfhouding en vertoond veel looplust. Hij geeft de menner een goed gevoel en is bewerkbaar. 

Mans heeft het veel fokzekerheid in zijn genen, met zeer sterk fokkende vaders en moeders in zijn afstamming.

Dekgeld € 1100,- excl. btw 9% en eventuele verzendkosten