NASSAU

Keur

Afstamming:Indoctro x Sovereign Bill XX x Darwin
Geboortedatum:1995
Stokmaat:1.68 m
Kleur:Vos
Titels:Keur

De vader van Nassau is de zeer bekende Indoctro, die met zijn vader Capitol en grootvader

Caletto tot de wereld-verervers behoort. Zijn moeder Gazelle is preferent, prestatie, zij bracht meerdere nationale en internationale springpaarden. De grootmoeder van Nassau is de bekende merrie Jolanda keur, pref., prest., ook zij bracht meerdere internationale sportpaarden.

Nassau staat hoog op de index, dat heeft hij te danken aan zijn nakomelingen die zowel op de keuringen en in de nationale en internationale sport zeer goed presteren.

Nassau heeft als jong paard alles gewonnen wat er te winnen was onder Eddie Brinkman en heeft na zijn ruiterwissel met Jeroen Dubbeldam na 2 jaar opleiding zich ontwikkeld als een Grand-Prix springpaard van wereldniveau.

Prestaties van Nassau

2004: 3e plaats Open Benelux kampioenschappen Den Haag – 2e plaats Grote Prijs in Hengelo – 4e plaats Grote Prijs in München – 3e plaats Grote Prijs in Maastricht in 2004. 

2005: 5e plaats Grote Prijs in Arezzo – 4e plaats Grote Prijs in Aachen – Zilver op Nederlands Kampioenschap – Brons met het team op het Europees Kampioenschap in San Patrigano – Brons individueel op Europees Kampioenschap in San Patrigano – 1e Finale Samsung Super League in Barcelona met team Holland – 1e plaats in Bremen Nations Trophy team Holland.

2006: PAARD VAN HET JAAR 2005 – 1e plaats Grote Prijs Outdoor Gelderland.

2007: 3e plaats Grote Prijs in Pforzheim – 2e Grote Prijs in Monte Carlo – 4e plaats BMC Prijs in Geesteren.

Nassau heeft zich op alle fronten bewezen!!!