ATLEET

Keur

Afstamming:Patijn x Waterman x Farao
Geboortedatum:2005
Stokmaat:1.63 m
Kleur:Bruin
Titels:Keur

Atleet is een kwaliteitsvolle hengst, hij vertoont veel ras, heeft kwaliteit in de benen en heeft een sterke bovenlijn.

De vader van Atleet is de preferente hengst Patijn, die leverancier is van concourspaarden. Via de moeder van Atleet wordt het waardevolle bloed van de preferente Waterman weer aan de hengstenstapel toegevoegd.

De nakomelingen van Atleet hebben ras, zijn tuigtypisch en kunnen zeer goed bewegen. Al jaren scoren zijn dochters hoog op de keuringen en strijden ze mee op de Nationale Tuigpaarden Dag. Zijn dochter Gesiena werd meerdere malen Nationaal Kampioen bij de Keurmerries aan de hand.

De kinderen van Atleet presteren zeer opvallend op de concoursvelden. Enkele opvallende nakomelingen van Atleet in de sport zijn: Huzaar, Geroda, Gerran, Gorita, Grandioos, Grenadier, Giantha, Gesiena, Fuwandra, Eebert en El Nino B. Waarvan Eebert al vele kampioenschappen behaalde en El Nino B in 2017 Nederlands Kampioen Damesklasse werd.

Atleet is met succes uitgebracht in de sport, in 2010 is hij winnaar geworden van de Hengsten Competitie. In 2011 heeft Atleet de Oregon trofee gewonnen tijdens de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch, hij deed zijn naam eer aan!

Atleet heeft de afgelopen jaren op de concoursvelden meerdere overwinningen en hoge klasseringen behaald en hij werd in 2016 ereklasse Kampioen Noord en dames Kampioen Noord. In 2017 heeft Atleet het Ereklasse Kampioenschap in Zuid gewonnen en werd hij Tuigpaard van het jaar.

Atleet is in 2020 Keur verklaard op basis van zijn nakomelingen die zowel op de keuringen als op de concoursvelden bovengemiddeld presteren!