BEART 411

Sport - Preferent

Afstamming: Jasper 366 x Feitse 293 x Dagho 247
Geboortedatum: 2000
Stokmaat: 1.68 m
Rasnummer: 411
Titels: Sport – Preferent

Beart is een luxe moderne hengst met veel formaat en rastype. Beart stamt af van een hele sterke merrielijn. Zijn moeder, Setske F is ster, preferent, prestatie, ze heeft 13 sterkinderen: drie dubbel preferent!! Zij is in de moederlijn de zevende preferente merrie op rij!

Beart is definitief goedgekeurd op afstammelingen. De nakomelingen van Beart presteren zeer goed op de keuringsvelden, het sterpercentage is 59%, dit is zeer ruim boven het gemiddelde. Zijn nakomelingen kunnen ruim stappen en hebben een gedragen draf met een zeer sterk achterbeen gebruik. Door de jaren heen hebben vele dochters van Beart het fokdag kampioenschap behaald.

 Beart is vader van meer dan 50 Kroonmerries en maar liefst 26 Modelmerries! Er zijn al meer dan 30 dochters van Beart preferent verklaard. Beart is vader van zeven goedgekeurde zonen, deze zijn alle zeven op afstammelingen goedgekeurd.

De kinderen van Beart presteren uitstekend in de sport, meer dan 75 kinderen hebben het sportpredicaat al bemachtigd en er zijn er al 10 Sport-Elite. Ook tijdens de IBOP proeven scoren zijn kinderen bovengemiddeld.

Door de fantastische prestaties van zijn nakomelingen is Beart op 14-jarige leeftijd Preferent verklaard! Hij is hiermee één van de jongste Preferent verklaarde hengsten ooit binnen het KFPS.

Beart heeft zich jaren fantastisch gepresenteerd op de hengstenkeuring, hij heeft altijd de kampioenskeuring gehaald en is meerdere malen Kampioen of Reserve Kampioen geworden.

Dekgeld € 1000,- excl. btw 9%