Hengstenhouderij Gebroeders van Manen

BEART 411 Sport + Pref

Geboortedatum:2000
Stokmaat:1.68 m
Stamboek:KFPS
Titels:Preferent + sport

De onvoorstelbare hoogtepunten van Beart 411:

  • Kampioen HK 2006
  • Reserve Kampioen HK 2008
  • Kampioen oudere hengsten HK 2012 en 2013
  • Algemeen res. Kampioen HK 2012
  • Paard van het Jaar 2014

Beart is een luxe moderne hengst met veel formaat en rastype. Beart stamt af van een hele sterke merrielijn. Zijn moeder, Setske F, ster, pref, prest. heeft 13 sterkinderen: drie dubbel preferent!! Zij is in de moederlijn de zevende preferente merrie op rij!  

Beart is definitief goedgekeurd op afstammelingen. De nakomelingen van Beart presteren zeer goed op de keuringsvelden, het sterpercentage is 55%, dit is zeer ruim boven het gemiddelde. Zijn nakomelingen kunnen ruim stappen en hebben een gedragen draf met een zeer sterk achterbeen gebruik. Afgelopen jaar behaalde een grote groep dochters van Beart een 1e premie en streden ze mee om de kampioenschappen. 

Beart is al jaren één van de topaanvoerders van de Centrale Keuring, waar een groot aantal dochters het voorlopige dan wel het definitieve Kroon en Model predicaat behalen. Beart is op dit moment al vader van meer dan 35 Kroonmerries en maar liefst 16 Modelmerries! De eerste dochters van Beart zijn al preferent verklaard. Beart is vader van zeven goedgekeurde zonen waarvan er al zes op afstammelingen zijn goedgekeurd. 

 De kinderen van Beart presteren uitstekend in de sport, meer dan 50 kinderen hebben het sportpredicaat al bemachtigd. Ook tijdens de IBOP proeven scoren zijn kinderen bovengemiddeld. Door de fantastische prestaties van zijn nakomelingen is Beart op 14 jarige leeftijd Preferent verklaard! Hij is hiermee de jongste Preferent verklaarde hengst ooit binnen het KFPS. 

Beart presteert zelf ieder jaar weer fantastisch tijdens de hengstenkeuring, hij heeft alle jaren de kampioenskeuring gehaald en is meerdere malen Kampioen of reserve Kampioen geworden.

Sluit Menu