BEART 411

Sport - Preferent

Afstamming: Jasper 366 x Feitse 293 x Dagho 247
Geboortedatum: 2000
Stokmaat: 1.68 m
Rasnummer: 411
Titels: Sport – Preferent

Beart is een luxe moderne hengst met veel formaat en rastype. Beart stamt af van een hele sterke merrielijn. Zijn moeder, Setske F is ster, preferent, prestatie, ze heeft 13 sterkinderen: drie dubbel preferent!! Zij is in de moederlijn de zevende preferente merrie op rij!

Beart is definitief goedgekeurd op afstammelingen. De nakomelingen van Beart presteren zeer goed op de keuringsvelden, het sterpercentage is 59%, dit is zeer ruim boven het gemiddelde. Zijn nakomelingen kunnen ruim stappen en hebben een gedragen draf met een zeer sterk achterbeen gebruik. Door de jaren heen hebben vele dochters van Beart het fokdag kampioenschap behaald.

Beart is vader van meer dan 45 Kroonmerries en maar liefst 20 Modelmerries! Er zijn al meer dan 20 dochters van Beart preferent verklaard. Beart is vader van zeven goedgekeurde zonen waarvan er al zes op afstammelingen zijn goedgekeurd.

De kinderen van Beart presteren uitstekend in de sport, meer dan 60 kinderen hebben het sportpredicaat al bemachtigd en er zijn er al meerdere Sport-Elite. Ook tijdens de IBOP proeven scoren zijn kinderen bovengemiddeld.

Door de fantastische prestaties van zijn nakomelingen is Beart op 14-jarige leeftijd Preferent verklaard! Hij is hiermee één van de jongste Preferent verklaarde hengst ooit binnen het KFPS.

Beart heeft zich jaren fantastisch gepresenteerd op de hengstenkeuring, hij heeft altijd de kampioenskeuring gehaald en is meerdere malen Kampioen of Reserve Kampioen geworden.