Hengstenhouderij Gebroeders van Manen

CIZANDRO

Geboortedatum:2007
Stokmaat:1.66 m
Stamboek:KWPN
Kleur:Bruin

De onvoorstelbare hoogtepunten van Cizandro:

  • Verrichtingstopper van 2010
  • Ongeslagen in de Nationale KNHS competitie 2011
  • 2x winnaar vande hengstencompetitie
  • 2x Nederlands Kampioen dekhengsten
  • 3x winnaar van de Oregon Trofee
  • 2x winnaar van de Manno Trofee
  • Tuigpaard van het Jaar 2013
  • Kampioen 4 jarige, 5 jarige, 6 jarige en 7 jarige tuigpaarden
  • Keur verklaard in 2019

Cizandro is een goed ontwikkelde en zeer tuigtypisch gebouwde hengst, die zijn rijke hals er goed op heeft staan.

Cizandro is een zoon van Waldemar, de Nederlands Kampioen Dekhengsten van 2009 en 2011. De moeder van Cizandro is Uizandra en is een volle zus van de hengst Vulcano. Ze zijn gefokt uit de keur preferente Izandra in 1992 reserve-kampioen van de Nationale Tuigpaardendag. De stam heeft vele keuringstoppers, concourspaarden en goedgekeurde hengsten opgeleverd. 

Cizandro is de verrichtingstopper van 2010 met een recordscore die zelfs boven de totaalscore van zijn preferente grootvader Manno uitkwam.  

De kinderen van Cizandro hebben ras en zijn zeer tuigtypisch. In beweging maken ze front, hebben veel actie in het voorbeen en het achterbeen word krachtig gebogen en ondergebracht. Op de merriekeuringen scoren zijn dochters zeer goed, het sterpercentage is dan ook zeer hoog. Cizandro heeft een groot aantal dochters die Keur en Elite zijn, waaronder meerdere Kampioensmerries zoals: Heidelien, Heideroos, Holette, Gelane, Ilina en Jaantje.

Cizandro is topaanvoerder met zijn nakomelingen op de concoursvelden, die ook nog eens zeer opvallend presteren. Enkele bekende namen zijn: Gelane, Gentle B, Handini M, Hebulanes, Helandro B, Heres, Hubert (Kampioen 5 jarige), Imondro (Kampioen 4 jarige).

Cizandro wordt met veel succes uitgebracht in de sport, zijn debuut in 2011 was indrukwekkend, hij behaalde ongeslagen de winst in de Nationale KNHS competitie, hij heeft 2x de hengstencompetitie gewonnen, 2x Nederlands Kampioen dekhengsten, 3x de Oregon Trofee, 2x de Manno Trofee, Tuigpaard van het Jaar 2013 en Kampioen 4 jarige, 5 jarige, 6 jarige en 7 jarige tuigpaarden. Cizandro wordt inmiddels succesvol uitgebracht in de Nationale Ereklasse.

Sluit Menu