Hengstenhouderij Gebroeders van Manen

EEBERT

Geboortedatum:2009
Stokmaat:1.69 m
Stamboek:KWPN
Kleur:Vos

De hoogtepunten van Eebert:

  • Overal winnaar van de Nationale KNHS Competitie 2013
  • 2x winnaar van de hengstencompetitie
  • 3x Nederlands Kampioen dekhengsten
  • 3x winnaar van de Oregon Trofee
  • 1x winnaar van de Manno Trofee
  • Kampioen 4 jarige, 5 jarige, 6 jarige en 7 jarige tuigpaarden

Eebert is een goed ontwikkelde, zeer tuigtypische hengst. De hals heeft lengte en staat er goed op. Het beenwerk heeft veel kwaliteit.

Eebert is een nakomeling uit de eerste jaargang van Atleet. Deze zoon van de preferente Patijn presteert zeer goed in de fokkerij en in de sport. Moeder Veldine is een volle zus van  de hengst Talos.  

De nakomelingen van Eebert zijn goed ontwikkeld, hebben ras, zijn zeer tuigtypisch en kunnen zeer goed bewegen. De veulens van Eebert scoren al meerdere jaren zeer goed op de keuringen, 4 jaar op rij werd er een veulen van Eebert Kampioen van de Nationale veulenkeuring.  

De dochters van Eebert presteren zeer goed op de merriekeuringen, een hoog sterpercentage en vele Kampioenen. In 2017 werden op de Nationale Tuigpaardendag alle rubrieken gewonnen door zijn dochters. Kalina Kampioen 2 jarige merries, Joy Kampioen 3 jarige merries en Ilanda Kampioen Keurmerries. Zijn zoon Kentucky is in 2018 Kampioen van de hengstenkeuring geworden. 

Inmiddels hebben de eerste nakomelingen van Eebert hun debuut gemaakt in de sport met zeer mooie resultaten. Waaronder Ilanda, winnaar nieuwelingen in Ambt Delden.

Eebert wordt met veel succes uitgebracht in de sport, als 4 jarige won hij de nieuwelingen in Bennekom, werd overal winnaar van de Nationale KNHS Competitie, hij heeft 2x de hengstencompetitie gewonnen, 3x Nederlands Kampioen dekhengsten, 2x de Oregon Trofee, 1x de Manno Trofee en is Kampioen 4 jarige, 5 jarige, 6 jarige en 7 jarige tuigpaarden. In 2017 heeft hij alle wedstrijden gewonnen waaraan hij heeft deelgenomen. In 2018 heeft Eebert voor de 3e keer de Oregon Trofee gewonnen!

Sluit Menu