FANTIJN

Afstamming:Patijn x Manno x Fabricius
Geboortedatum:2010
Stokmaat:1.62 m
Kleur:Vos
Titels:

Fantijn is een zeer tuigtypische hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. De hals heeft veel lengte en staat er goed op. Het fundament is hard en droog.

Fantijn is de Kampioen van de hengstenkeuring 2013 en is een zoon van de preferente Patijn.

Moeder Uderose bracht in combinatie met Patijn de keurmerries Aderose en Cuderose. Het betreft hier de bekende Denderose-lijn.

De nakomelingen van Fantijn zijn goed ontwikkeld, hebben veel ras, zijn tuigtypisch en kunnen zeer goed bewegen. Zowel op de keuringen als op de concoursvelden doen zijn kinderen het bovengemiddeld. In 2020 is zijn eerste zoon goedgekeurd: Lexington

Fantijn heeft in 2014 een uitstekend debuut gemaakt in de sport, hij heeft in één seizoen maar liefst 70 winstpunten behaald. Hij won de nieuwelingen in Bennekom, won bijna alle Nationale competitiewedstrijden, won de Nationale KNHS competitie, werd Kampioen 4 jarige tuigpaarden en behaalde de 2e plaats in de eindstand van de hengstencompetitie. In 2015 werd Fantijn 2e in de Oregon Trofee, behaalde meerdere overwinningen in de grote limiet, werd Kampioen 5 jarige tuigpaarden en behaalde een 2e plaats in de eindstand van de hengstencompetitie.

Het jaar 2016 was voor Fantijn zeer succesvol. Hij is ongeslagen in de Nationale grote limiet klasse, werd Kampioen 6 jarige tuigpaarden, werd Nederlands Kampioen dekhengsten en winnaar van de Manno trofee. In 2017 heeft Fantijn opnieuw vele overwinningen behaald en werd Kampioen 7 jarige tuigpaarden.

In 2019 is Fantijn zeer succesvol uitgebracht in de Nationale Ereklasse, hij is in dit jaar Nederlands Kampioen Ereklasse geworden in Opmeer.