FOEKE 520

Afstamming:Jehannes 484 x Onne 376 x Teunis 332
Geboortedatum:2017
Stokmaat:1.65 m
Rasnummer:520
Titels:

Foeke is een rastypische moderne hengst, hij heeft een fraai gevormde hals die verticaal geplaatst is, het hoofd is zeer sprekend. Foeke heeft zeer veel behang, hij is goed gebouwd, het beenwerk is hard en heeft veel kwaliteit.  

Foeke is een zoon van Jehannes 484, de HK kampioen van 2015. De moeder van Foeke is de Ster, Pref. en Prest. merrie Hadewich. Deze aansprekende merrie straalt veel duurzaamheid en jeugdigheid uit. Als twenter was ze jeugdkampioen in Twente. Naast Foeke is Hadewich de moeder van een Kroon Sport AA dochter, een Model AA dochter en nog twee ster nakomeligen. Daarnaast heeft ze drie  nakomelingen met het sportpredicaat.

Grootmoeder Tyalda fan Ychten Ster Pref. (Teunis 332) komt uit de bekende en zeer goed fokkende Benedictuslijn met Marrit B. Model Pref. (Oege 267) en vervolgens Wijkje Model Pref. Prest. Eén van de beste merries van het ras. Ze bracht 16 veulens, waarvan drie model, zes ster en daarvan werden er zes preferent op afstammelingen. Ook is ze de moeder van de preferente zoon Tsjerk, de veredelaar bij uitstek en de hengst Djurre.

Foeke heeft met zeer veel succes het verrichtingsonderzoek doorlopen, hij is de verrichtingskampioen van 2020. Hij heeft een goede instelling en is zeer bewerkbaar, zowel de ruiters als de menners geeft hij een zeer goed gevoel. Hij heeft in alle drie de gangen een goede bewegingstechniek.

Foeke toont een zeer goede zelfhouding en beweegt met veel balans, gedragenheid en souplesse. Foeke heeft zich in het onderzoek goed ontwikkeld in alle drie de disciplines. Hij behaalde de volgende scores, rijproef 85.5, menproef 86,5 en tuigproef 86 punten. 

Foeke wordt uitgebracht in de dressuur en heeft hier in al mooie scores behaald. Op de hengstenkeuring van 2022 liep Foeke mee in de kampioenskeuring jonge hengsten.

Foeke kan een positieve bijdrage leveren aan de raskenmerken, de bouw, stap, draf en het lichaamsgebruik. Tevens kan hij een positieve bijdrage leveren aan instelling en bewerkbaarheid.

 

Dekgeld € 1000,- excl. btw 9%