FOEKE 520

Afstamming:Jehannes 484 x Onne 376 x Teunis 332
Geboortedatum:2017
Stokmaat:1.65 m
Rasnummer:520
Titels:

Foeke is een rastypische moderne hengst, hij heeft een fraai gevormde hals die verticaal geplaatst is, het hoofd is zeer sprekend. Hij is goed gebouwd, het beenwerk is hard en heeft veel kwaliteit.  

Foeke is een zoon van Jehannes 484, de HK kampioen van 2015. De moeder van Foeke is de 18-jarige Ster, Pref. en Prest. merrie Hadewich (Onne 376). Deze aansprekende merrie straalt veel duurzaamheid en jeugdigheid uit. Als twenter was ze jeugdkampioen in Twente. Naast Foeke is Hadewich de moeder van Odewich van de Olde Mette Moate Kroon Sport AA (Stendert 447) en Rafaella van de Olde Mette Moate Model AA (Beart 411) en nog 2 ster nakomeligen. Daarnaast heeft ze drie nakomelingen met het sportpredicaat.

Grootmoeder Tyalda fan Ychten Ster Pref. (Teunis 332) komt uit de bekende en zeer goed fokkende Benedictuslijn met Marrit B. Model Pref. (Oege 267) en vervolgens Wijkje Model Pref. Prest. Één der beste merries van het ras. Ze bracht 16 veulens, waarvan 3 model, 6 ster, en daar werden er zes van preferent op afstammelingen. Ook is ze de moeder van de preferente zoon Tsjerk, de veredelaar bij uitstek en de hengst Djurre.

Foeke heeft met zeer veel succes het verrichtingsonderzoek doorlopen, hij is de verrichtingskampioen van 2020. Hij heeft een goede instelling. Zowel de ruiters als de menners geeft hij een zeer goed gevoel. Foeke heeft zich in het onderzoek goed ontwikkeld in alle drie de disciplines. Hij behaalde de volgende scores, rijproef 85.5, menproef 86,5 en tuigproef 86 punten. 

Als rijpaard heeft Foeke zeer veel kwaliteit. Hij heeft een goede inzet en is zeer goed bewerkbaar. Hij heeft in alle drie de gangen een goede bewegingstechniek. In het werk toont Foeke een zeer goede zelfhouding en beweegt met veel balans, gedragenheid en souplesse.

Voor de wagen toont Foeke veel talent als men- en tuigpaard. Hij heeft een goede zelfhouding en een goede bewegingstechniek, hij toont veel gedragenheid, veel souplesse en veel zweefmoment. Het achterbeen wordt goed en met veel buiging onder de massa geplaatst. Foeke heeft in draf een ruim wegzettend voorbeen met veel knieactie. Voor de wagen valt zijn tuigtypische beeld positief op.

Foeke kan een positieve bijdrage leveren aan de raskenmerken, de bouw, stap, draf en het lichaamsgebruik. Tevens kan hij een positieve bijdrage leveren aan instelling en bewerkbaarheid.