FOEKE 520

Sport AAA

Afstamming:Jehannes 484 x Onne 376 x Teunis 332
Geboortedatum:2017
Stokmaat:1.68 m
Rasnummer:520
Titels:Sport AAA

Foeke is een rastypische moderne hengst, hij heeft een fraai gevormde hals die verticaal geplaatst is, het hoofd is zeer sprekend. Foeke heeft zeer veel behang, hij is goed gebouwd, het beenwerk is hard en heeft veel kwaliteit.  

Foeke is een zoon van Jehannes 484, de HK kampioen van 2015. De moeder van Foeke is de Ster, Pref. en Prest. merrie Hadewich. Naast Foeke is Hadewich de moeder van een Kroon Sport AA dochter, een Model AA dochter en nog twee ster nakomeligen. Daarnaast heeft ze drie nakomelingen met het sportpredicaat. De lijn gaat terug op de bekende Wijkje Model Pref. Prest. de moeder van Tsjerk, Djurre en meerdere Model en preferente dochters.

Foeke heeft met zeer veel succes het verrichtingsonderzoek doorlopen, hij is de verrichtingskampioen van 2020. Hij heeft een goede instelling en is zeer bewerkbaar, zowel de ruiters als de menners geeft hij een zeer goed gevoel. Hij heeft in alle drie de gangen een goede bewegingstechniek.

Foeke toont een zeer goede zelfhouding en beweegt met veel balans, gedragenheid en souplesse. Foeke heeft zich in het onderzoek goed ontwikkeld in alle drie de disciplines. Hij behaalde de volgende scores, rijproef 85.5, menproef 86,5 en tuigproef 86 punten. 

Foeke wordt uitgebracht in de dressuur en heeft hier in al mooie scores behaald, hij is inmiddels Z met winstpunten wat hem het Sport predicaat heeft opgeleverd.

Op de hengstenkeuring van 2022 en 2023 liep Foeke mee in de kampioenskeuring jonge hengsten.

De veulens van Foeke zijn veelbelovend, ze hebben ras en uitstraling, correct beenwerk en kunnen zeer goed bewegen. Het percentage 1e en 2e premie veulens is zeer hoog.

 

Dekgeld € 1000,- excl. btw 9%