Hengstenhouderij Gebroeders van Manen

HESSEL 480 sport

Geboortedatum:2010
Stokmaat:1.72 m
Stamboek:KFPS
Titels:Sport

De hoogtepunten van Hessel 480:

  • Reserve Kampioen jonge hengsten HK 2015
  • Algemeen Reserve Kampioen HK 2015
  • Definitief goedgekeurd in 2018

Hessel is qua exterieur het absolute toonbeeld van een moderne Fries. Hij is groot, heeft lengte in de benen en is opwaarts gebouwd. Hij heeft een mooie lange hals, een sterke bovenlijn en een lang, goed liggend kruis. Het beenwerk heeft veel kwaliteit.

De bloedopbouw van Hessel is interessant. Zijn vader Norbert 444 pref. is een klasse apart, drie jaar op rij de onbetwiste HK Kampioen en blinkt uit in de fokkerij. De moeder van Hessel, Jitscke van de Stierenweg is ster en preferent, drie gekeurde nakomelingen zijn ster verklaard en Hessel is goedgekeurd als stamboekhengst.

In het verrichtingsonderzoek viel Hessel op door zijn grote manier van bewegen. De draf is ronduit spectaculair. Een hoog en ver grijpend voorbeen, met een krachtig ondertredend achterbeen. De hengst beweegt met veel lichaamsgebruik, is lenig en kan schakelen. De stap is ruim en actief, de galop springt hij mooi aan en heeft hierin veel balans. Hessel is succesvol uitgebracht in de sport, hij is Z dressuur met winstpunten. Dit heeft hem op 6 jarige leeftijd het sport predicaat opgeleverd.

Hessel presteert altijd opvallend op de hengstenkeuring, hij heeft ieder jaar een uitnodiging gekregen voor de kampioenskeuring. In het jaar 2015 werd hij Reservekampioen van de jonge hengsten en Algemeen Reserve Kampioen!

De veulens van Hessel zijn zeer opvallend, het percentage 1e en 2e premies ligt zeer hoog. Bij de jeugd scoren zijn nakomelingen zeer goed, vele 1e premies waaronder 4 jeugd Kampioenen tijdens de fokdagen in 2017. Op de HK van 2017/2018 zijn 9 zonen van Hessel sterverklaard. 

Sluit Menu