HESSEL 480

Sport

Afstamming:Norbert 444 x Jelke 367 x Gerlof 294
Geboortedatum:2010
Stokmaat:1.72 m
Rasnummer:480
Titels:Sport

Hessel is qua exterieur het absolute toonbeeld van een moderne Fries. Hij is groot, heeft lengte in de benen en is opwaarts gebouwd. Hij heeft een mooie lange hals, een sterke bovenlijn en een lang, goed liggend kruis. Het beenwerk heeft veel kwaliteit.

De bloedopbouw van Hessel is interessant. Zijn vader Norbert 444 pref. is een klasse apart, drie jaar op rij de onbetwiste HK Kampioen en blinkt uit in de fokkerij. De moeder van Hessel, Jitscke van de Stierenweg is ster en preferent, drie gekeurde nakomelingen zijn ster verklaard en Hessel is goedgekeurd als stamboekhengst.

In het verrichtingsonderzoek viel Hessel op door zijn grote manier van bewegen. De draf is ronduit spectaculair. Een hoog en ver grijpend voorbeen, met een krachtig ondertredend achterbeen. De hengst beweegt met veel lichaamsgebruik, is lenig en kan schakelen. De stap is ruim en actief, de galop springt hij mooi aan en heeft hierin veel balans. Hessel is succesvol uitgebracht in de sport, hij is Z dressuur met winstpunten. Dit heeft hem op 6 jarige leeftijd het sport predicaat opgeleverd.

Hessel presteert altijd opvallend op de hengstenkeuring, hij heeft ieder jaar een uitnodiging gekregen voor de kampioenskeuring. In het jaar 2015 werd hij Reservekampioen van de jonge hengsten en Algemeen Reserve Kampioen!

De nakomelingen van Hessel presteren zeer opvallend op de keuringen en in de sport. Het sterpercentage ligt ruim boven de 60%, hij is vader van meerdere Kroonmerries, een Modelmerrie en fokdagkampioen. In de dressuurwedstrijden voor jonge paarden scoren zijn nakomelingen bovengemiddeld, meerdere werden Kampioen van hun klasse! 

In het jaar 2020 zijn er twee zonen van Hessel goedgekeurd als KFPS stamboekhengst, beide zijn geslaagd met hoge punten.