HILBERT 529

AAA

Afstamming:Haike 482 x Stendert 447 x Ielke 382
Geboortedatum:2018
Stokmaat:1.67 m
Rasnummer:529
Titels:Stb. AAA

Hilbert is een hengst met veel rasuitstraling, hij heeft een lange verticale hals en veel behang. De romprichting van Hilbert is horizontaal met een goede schouderligging, een sterke bovenlijn en een goede aansluiting in de verbindingen. De hengst heeft een lang kruis met een goede ligging. Hilbert heeft kwaliteit vol beenwerk dat hard en droog is.

Hilbert is een zoon van de laagverwante Haike 482 die zelf goed gepresteerd heeft in de sport. De moeder van Hilbert is de Stermerrie Lys van Swichum, een dochter van Stendert 447. De grootmoeder is stermerrie Sietske Y. van Swichum, dit is een dochter van Ielke 382. Daarna volgt de Ster Preferente merrie Ylse van Swichum, een dochter van Folkert 353, van deze merrie zijn alle op volwassen leeftijd gekeurde nakomelingen Ster verklaard. Het gaat hier om merrielijn 32.

Hilbert heeft als vierjarige het Centraal Onderzoek doorlopen. Hilbert is een plezierig paard in de omgang. Hij heeft veel leervermogen, toont inzet en is een fijn bewerkbaar paard met een fijne mond. De stap is goed van takt en heeft ruimte, waarbij hij een goed lichaamsgebruik heeft. Hilbert heeft een ruime draf waarbij hij veel houding maakt en een mooi silhouet laat zien. De galop heeft een mooie techniek, is heel opwaarts met een goede sprong en afdruk.

Onder het zadel heeft Hilbert een goede instelling en laat zich goed bewerken. De hengst heeft een goede stap en ook in de galop heeft hij een goede kwaliteit van bewegen. Aangespannen laat Hilbert hetzelfde beeld zien, een krachtige stap, met een goede instelling en bewerkbaarheid. Hilbert heeft talent als rij- en menpaard, waarbij met name zijn krachtige stap, zijn goede instelling en zijn bewerkbaarheid opvallen.

Hilbert word succesvol uitgebracht in de sport en heeft al mooie hoge scores behaald in de dressuur, hij zal dit jaar in het Z uitgebracht gaan worden.

Hilbert kan met zijn lage verwantschap (16,8%) een positieve bijdrage leveren aan meer bloedspreiding binnen de populatie.

Dekgeld € 1100,- excl. btw 9% en eventuele verzendkosten