HILBRAND 525

AAA

Afstamming:Hette 481 x Alwin 469 x Haitse 425
Geboortedatum:2018
Stokmaat:1.67 m
Rasnummer:525
Titels:Stb. AAA

Hilbrand is een royaal gelijnde hengst met zeer veel rasuitstraling, hij heeft een edel hoofd, een verticale hals, veel front en zeer veel behang. Hilbrand is goed gebouwd, hij heeft een sterke bovenlijn en een juiste schouderligging, het kruis is goed van lengte en ligging. Hilbrand heeft een mooi lang voorbeen, het beenwerk is hard en heeft veel kwaliteit.

Hilbrand is een zoon van Hette 481, hij is de reserve kampioen van de HK in 2014. De moeder van Hilbrand is Sjoukje B, een 1e premie Kroonmerrie van Alwin 469, zij heeft een goede ABFP test afgelegd van 79 punten. De grootmoeder is een stermerrie van Haitse 425, gevolgd door een Ster Pref merrie van Leffert 306, gevolgd door een Ster Pref Prest merrie van Reitse 272 en een Ster Pref merrie van Naen 264. Zowel de moeder als de grootmoeder van Hilbrand zijn merries met veel maat.

Hilbrand heeft in 2021 met zeer veel succes het verrichtingsonderzoek doorlopen, hij is goedgekeurd met de volgende cijfers: rijproef 83 punten, menproef 86 punten en de tuigproef 81,5 punt. De stap is ruim en heeft veel tact, hij behaalde hier dan ook een 8,5 voor. De draf heeft veel ruimte en lossigheid, het voorbeen word ruim weggezet, het achterbeen word goed ondergebracht. De galop is ruim en opwaarts.

Hilbrand is een plezierige en bewerkbare hengst, hij heeft veel souplesse en lichaamsgebruik. Hij kan makkelijk schakelen en hij reageert goed op de hulpen. Zowel de ruiters als de menners geeft hij een zeer goed gevoel.

Hilbrand is een leergierige hengst met veel talent voor de sport, hij word uitgebracht in de dressuur met mooie hoge scores en is inmiddels L2 met winstpunten.

Hilbrand kan in de fokkerij een positieve bijdrage leveren aan de raskenmerken, de bouw, de ruimte en de activiteit in zowel de stap als in de draf.

Dekgeld € 1000,- excl. btw 9% en eventuele verzendkosten