Hengstenhouderij Gebroeders van Manen

HOMETOWN

Geboortedatum:2012
Stokmaat:1.73 m
Stamboek:KWPN
Kleur:Zwart

Hoogtepunten Hometown:

  • Overwinning klasse L in Zuidbroek
  • 90 punten in de klasse L!

Hometown is een royaal ontwikkelde hengst die zeer goed in het rechthoeksmodel staat.  Hometown is een zoon van de veelbelovende Grand Prix hengst Apache. Zijn moeder Torose V is een dochter van de invloedrijke Ferro pref. Grootmoeder Ilarose is een elite, prestatiemerrie van Dageraad. Overgrootmoeder Turose is een keur, preferente prestatiemerrie van Lucky Boy xx en zij bracht internationale spring- en dressuurpaarden. Het gaat hier om de bekende Denderose stam die zich kenmerkt door looplust en de wil om te presteren.  

Hometown heeft in het najaar van 2015 met een goed resultaat het verrichtingsonderzoek afgerond, hij heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. Hometown heeft veel aanleg om te sluiten en hij beweegt met veel souplesse. Als dressuurpaard heeft Hometown veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel. 

Hometown heeft een nuchter karakter en hij heeft veel go, eigenschappen die niet alleen belangrijk zijn voor de toekomst als sportpaard maar ook in de fokkerij. Hometown staat in opleiding bij Diederik van Silfhout die zeer lovend is over de hengst. Hometown heeft 2 jaar zeer succesvol gepresteerd in de hengstencompetitie, hij heeft mooie hoge scores gehaald waaronder de overwinning in Zuidbroek met een score van 90 punten in de klasse L! 

De veulens van Hometown hebben veel ras en uitstraling, ze bewegen met een goed gebruik van het achterbeen. 

Sluit Menu