JORKE 532

AAA

Afstamming:Menne 496 x Tsjalle 454 x Felle 422
Geboortedatum:2019
Stokmaat:1.68 m
Rasnummer:532
Titels:Stb. AAA

Jorke is een grootramige, langgelijnde rastypische hengst met een opwaartse romprichting. Hij beschikt over een sterke bovenlijn, een kruis met veel lengte en met een goede ligging. Jorke heeft veel lengte in het goed gestelde voorbeen, hij heeft royale hoeven en zijn beenwerk heeft kwaliteit.

Jorke is een zoon van Menne 496, hij is de reserve kampioen van de HK in 2018. De moeder van Jorke is Lobke fan ‘e Kamperdyk Ster AA, een dochter van de preferente Tsjalle 454. Voor haar ABFP in 2014 kreeg ze 79,5 punten voor haar zadelproef en 79 punten voor haar menproef. De grootmoeder van Jorke is een stermerrie van Felle 422, het gaat hier om merrielijn 110.

Jorke heeft als driejarige het Centraal Onderzoek doorlopen. Jorke heeft zich positief ontwikkeld en veel progressie laten zien gedurende de trainingen. De stap van Jorke is goed van takt, voldoende ruim en toont ruim voldoende activiteit. De draf is goed gedragen met een goed voorbeengebruik en een goed ondertredend achterbeen. De hengst toont een opwaartse galop met veel ruimte en afdruk. Jorke kan klein galopperen en heeft veel vermogen tot sluiten.

Onder het zadel is Jorke een werkwillige hengst, die veel inzet toont en gefocust is op de ruiter. Daarmee geeft hij de ruiter een heel goed gevoel. De hengst bezit drie takt vaste basisgangen, waarbij vooral de galop heel positief is en de hengst veel vermogen heeft tot sluiten.

De hengst heeft zich in het aangespannen deel van het Centraal Onderzoek verder ontwikkeld in kracht, in buiging van het achterbeen en in schakelend vermogen. Ook aangespannen is Jorke een fijn bewerkbaar paard dat actief reageert op hulpen. Jorke heeft zich gedurende het verrichtingsonderzoek ontwikkeld tot een allround gebruikspaard.

Jorke presteert opvallend in de dressuur sport, hij haalt iedere keer mooie hoge scores in de L2 en zal dit jaar gestart gaan worden in de klasse M.

Dekgeld € 1100,- excl. btw 9% en eventuele verzendkosten