KORDAAT

Afstamming:Eebert x Patijn x Jonker
Geboortedatum:2015
Stokmaat:1.64 m
Kleur:Vos
Titels:

Kordaat is een goed ontwikkelde tuigtypische hengst, die goed gebouwd is en zijn hals er goed op heeft staan. Het beenwerk is hard en heeft veel kwaliteit.

Kordaat is de eerste goedgekeurde zoon van Eebert. De Atleet zoon is grossier in Kampioenstitels, zo won Eebert drie keer de Oregon Trofee, één keer de Manno Trofee, was driemaal Kampioen dekhengsten en won het 4- 5- 6- en 7- jarige Kampioenschap. Daarnaast levert Eebert al enkele jaren vele Nationale keuringskampioenen.

De moeder van Kordaat is de ster preferente Violine. Haar dochter Dioline keur (v.Vulcano) was vierde bij de driejarige merries op de NMK en haar andere dochter Fioline ster (v.Unieko) werd als tweejarige uitgenodigd voor de NMK. De grootmoeder van Kordaat is de zeer bekende sportmerrie Pauline (v.Jonker), die maar liefst 210 winstpunten behaalde, 85 punten voor haar IBOP kreeg en in 2003 Tuigpaard van het Jaar was. Ze was in 2003 reservekampioene bij de keur- en elitemerries op de NMK en behaalde de Finale der Nationale op de Tuigpaardendag en het kampioenschap fokmerries regio Noord.

Kordaat is een eerlijke en betrouwbare hengst. De hengst heeft veel bereidheid om te werken en laat zich goed rijden. Voor de showwagen zet de hengst de hals er goed op en heeft hij een goed lichaamsgebruik. In draf heeft Kordaat veel zweefmoment. De hengst heeft veel looplust en heeft veel aanleg als tuigpaard.

In 2019 zijn de eerste veulens van Kordaat geboren, het zijn tuigtypische veulens die over ras en uitstraling beschikken. In beweging maken ze zich mooi en ze kunnen zeer goed bewegen. Het hengstveulen Orliano werd Kampioen op de fokdag in Terschuur.