MACHO

Afstamming:Indiana x Unieko x Indurain
Geboortedatum:2017
Stokmaat:1.70 m
Kleur:Vos
Titels:

Macho is een zeer goed ontwikkelde, tuigtypische, bergop gebouwde hengst die zeer goed in het rechthoeksmodel staat en over charme en jeugd beschikt. Het hoofd is zeer aansprekend. De hals is goed van lengte, bespiering en staat er goed op. De schoft is zeer goed ontwikkeld, de rug is goed van lengte en bespiering. Het voorbeen is lang en het beenwerk heeft veel kwaliteit.

De Indiana-zoon Macho werd als driejarige, net als zijn vader, kampioen van de KWPN Stallion Show. Ook als veulen was Macho al nationaal kampioen. Macho komt uit de eerste jaargang van Indiana en is ook zijn eerste goedgekeurde zoon. De stermerrie Emone is een dochter van de keurhengst Unieko en vervolgens vinden we de ster preferente Simone (v.Indurain) in de moederlijn. Zij is de grootmoeder van de internationale drie- en tweesterrenmenpaarden Foppe en Ingmar VB.

Macho heeft met zeer veel succes het verrichtingsonderzoek doorlopen, hij behaalde hoogste punten ooit! Macho is een eerlijke, zeer betrouwbare, zeer tuigtypische hengst die over zeer veel natuurlijke aanleg beschikt. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken, laat zich zeer goed rijden en toonde een zeer constante verrichting. De stap is actief, correct en krachtig en goed van ruimte. Voor de showwagen heeft de hengst een zeer aansprekend front, zet hij de hals er zeer goed op en heeft hij een zeer goede lichaamshouding en zeer veel lichaamsgebruik. Macho heeft zeer veel knie-actie en schoudervrijheid. Het achterbeen wordt zeer goed gebogen en zeer krachtig ondergebracht. De draf heeft zeer veel zweefmoment. Macho heeft zeer veel looplust. De hengst heeft als tuigpaard zeer veel aanleg en geeft zijn rijder een zeer goed gevoel. De hengst heeft zich gedurende het hele onderzoek als een ‘happy athlete’ getoond.

Macho kan zowel het type als de bewerkbaarheid en de instelling, de maat en specifiek ook de tuigtypische manier van optreden in beweging verbeteren.