Hengstenhouderij Gebroeders van Manen

MATTHYS 504 sport

Geboortedatum:2012
Stokmaat:1.68 m
Stamboek:KFPS
Titels:Sport

De hoogtepunten van Matthys 504:

  • Goedgekeurd in 2018
  • Verrichtingstopper van 2018
  • Sport predikaat in 2018

Matthys is een luxe rastypische hengst met een jeugdige uitstraling. Hij staat goed in het model, hij heeft een goed gevormde, lange hals die er mooi op staat. De bovenlijn is correct met goede verbindingen, het beenwerk is hard en droog.

De combinatie Norbert 444 x Beart 411 is in de fokkerij van Friese paarden al zeer succesvol gebleken. Beide vaderpaarden zijn zelf Kampioen van de hengstenkeuring geweest en staan bekend van het leveren van Kampioenen!

De moeder van Matthys is een 1e premie stermerrie, zij is een jonge fokmerrie met inmiddels 3 sterwaardige nakomelingen. Haar 4 jarige dochter Uniek fận Stal Bellefleur behaalde meerdere jeugdkampioenschappen en is inmiddels 1e premie ster. Een andere dochter, Beau fận Stal Bellefleur behaalde 2 maal een 1e premie en werd als 2 jarige jeugd Kampioen op de fokdag in de Midden Beemster. Het hengstveulen Gideon fận Stal Bellefleur is een volle broer van Matthysen behaalde als veulen een 1e premie en werd Kampioen hengstveulens op de fokdag in Hilvarenbeek.

Matthys is succesvol uitgebracht in de sport, zowel in de tuigsport als in de dressuur. In 2017 heeft hij zijn debuut gemaakt in tuig, hij heeft meerdere overwinningen behaald in de Nationale competitie voor de sjees en eindige op een mooie 2e plaats in de eindstand. In de dressuur is Matthys ook zeer succesvol uitgebracht, dat heeft hem het sport predicaat opgeleverd.

In het najaar van 2018 is Matthys ingeschreven als stamboekhengst dankzij zijn uitmuntende prestaties in het centraal onderzoek. Hij werd de verrichtingskampioen met 86 punten voor de zadelproef, 82,5 punten de menproef en 87,5 punten voor de tuigproef. Matthys is een ijverige, intelligente hengst met veel techniek en vermogen, hij heeft een goede manier van draven met veel buiging in het achterbeen. Onder het zadel viel zijn gedragen galop en goede bewerkbaarheid in positieve zin op.

Sluit Menu