MATTHYS 504

Sport - Elite

Afstamming:Norbert 444 x Beart 411 x Krist 358
Geboortedatum:2012
Stokmaat:1.68 m
Rasnummer:504
Titels:Sport – Elite

Matthys is een luxe rastypische hengst met een jeugdige uitstraling. Hij staat goed in het model, hij heeft een goed gevormde, lange hals die er mooi op staat. De bovenlijn is correct met goede verbindingen, het beenwerk is hard en droog.

De combinatie Norbert 444 x Beart 411 is in de fokkerij van Friese paarden al zeer succesvol gebleken. De moeder van Matthys is een 1e premie stermerrie, zij is op jonge leeftijd al preferent. Haar dochter Uniek fân Stal Bellefleur behaalde meerdere jeugdkampioenschappen en is 1e premie ster. Dochter Beau fân Stal Bellefleur behaalde 3 maal een 1e premie en is voorlopig Kroon.

Matthys wordt succesvol uitgebracht in de sport, zowel in de tuigsport als in de dressuur. In 2017 heeft hij zijn debuut gemaakt in tuig, hij heeft meerdere overwinningen behaald in de Nationale competitie voor de sjees en eindige op een mooie 2e plaats in de eindstand. In de dressuur wordt Matthys ook zeer succesvol uitgebracht, dat heeft hem het sport predicaat opgeleverd, hij wordt  verder opgeleid voor de hogere klasse. Matthys is de verrichtingskampioen van 2018 met 86 punten voor de zadelproef, 82,5 punt voor de menproef en 87,5 punt voor de tuigproef.

Matthys is een ijverige, intelligente hengst met veel techniek en vermogen, hij heeft een goede manier van draven met veel buiging in het achterbeen. Onder het zadel viel zijn gedragen galop en goede bewerkbaarheid op.

Tijdens de HK van 2019 behaalde Matthys de kampioenskeuring en eindigde hij bij de laatste 4 van de jonge hengsten. In 2020 werd Matthys algemeen Kampioen nadat hij eerst Kampioen was geworden van de jonge hengsten.