MATTHYS 504

Sport - Elite

Afstamming:Norbert 444 x Beart 411 x Krist 358
Geboortedatum:2012
Stokmaat:1.68 m
Rasnummer:504
Titels:Sport – Elite

Matthys is een luxe rastypische hengst met een jeugdige uitstraling. Hij staat goed in het model, hij heeft een goed gevormde, lange hals die er mooi op staat. De bovenlijn heeft goede verbindingen, het beenwerk is hard en heeft kwaliteit.

De combinatie Norbert 444 x Beart 411 is in de fokkerij van Friese paarden al zeer succesvol gebleken. De moeder van Matthys is een 1e premie stermerrie, zij is op jonge leeftijd al preferent verklaard. Twee van haar dochters behaalde meerdere jeugdkampioenschappen en zijn 1e premie ster.

Matthys wordt succesvol uitgebracht in de sport, zowel in de tuigsport als in de dressuur. In 2017 heeft hij zijn debuut gemaakt in tuig, hij eindigde op de 2e plaats in de eindstand van de Nationale competitie. In de dressuur wordt Matthys zeer succesvol uitgebracht, hij word inmiddels uitgebracht in de Lichte Tour, dat heeft hem het Sport-Elite predicaat opgeleverd.

Matthys is de verrichtingskampioen van 2018 met 86 punten voor de zadelproef, 82,5 punt voor de menproef en 87,5 punt voor de tuigproef. Matthys is een ijverige, intelligente hengst met veel techniek en vermogen, hij heeft een goede manier van draven met veel buiging in het achterbeen. Onder het zadel viel zijn gedragen galop en goede bewerkbaarheid op.

In 2020 werd Matthys algemeen Kampioen van de hengstenkeuring nadat hij eerst Kampioen was geworden van de jonge hengsten.

De veulens van Matthys zijn veel belovend, ze hebben veel luxe, ras en uitstraling. Ze maken in beweging veel front en kunnen extra bewegen. Het percentage 1e en 2e premie veulens is zeer hoog.

Dekgeld € 950,- excl. btw 9% en eventuele verzendkosten