MATTHYS 504

Sport - Elite AAA

Afstamming:Norbert 444 x Beart 411 x Krist 358
Geboortedatum:2012
Stokmaat:1.68 m
Rasnummer:504
Titels:Sport – Elite AAA

Matthys is een luxe rastypische hengst met een jeugdige uitstraling. Hij staat goed in het model, hij heeft een goed gevormde, lange hals die er mooi op staat. De bovenlijn heeft goede verbindingen, het beenwerk is hard en heeft kwaliteit.

De combinatie Norbert 444 x Beart 411 is in de fokkerij van Friese paarden al zeer succesvol gebleken. De moeder van Matthys is een 1e premie stermerrie, zij is op jonge leeftijd al preferent verklaard. Twee van haar dochters behaalde meerdere jeugdkampioenschappen en zijn 1e premie ster en Kroon.

Matthys wordt succesvol uitgebracht in de sport, zowel in de tuigsport als in de dressuur. In 2017 heeft hij zijn debuut gemaakt in tuig voor de Friese sjees, hij eindigde op de 2e plaats in de eindstand van de Nationale competitie.

In de dressuur presteert Matthys zeer opvallend, hij is Sport-Elite en word inmiddels uitgebracht in de Intermediaire II – Zware Tour, met hele mooie scores.  

De nakomelingen van Matthys zijn veel belovend, ze hebben veel luxe, ras en uitstraling. Ze maken in beweging veel front en kunnen extra bewegen. Het sterpercentage is boven het gemiddelde en ook in de ABFP testen hebben zijn kinderen bovengemiddeld gescoord! Dochter Mila van de Demro Stables behaalde een topscore van 88 punten onder het zadel en 86 punten voor de wagen.   

Tijdens de 1e bezichtiging van de hengstenkeuring 2023/2024 zijn 8 zonen van Matthys aangewezen voor de 2e bezichtiging in Leeuwarden, waardoor hij bij de hoofdaanvoerders hoort. Van deze zijn er 4 aangewezen voor de voorrijdagen.    

Dekgeld € 1000,- excl. btw 9% en eventuele verzendkosten