Hengstenhouderij Gebroeders van Manen

MAURITS 437 sport

Geboortedatum:2004
Stokmaat:1.69 m
Stamboek:KFPS
Titels:Sport

De hoogtepunten van Maurits 437:

  • Kampioen dekhengsten 2013
  • Kampioen ereklasse 2014

Maurits is een jeugdige, zeer correct gebouwde hengst, hij heeft veel luxe en ras uitstraling. Maurits heeft de hals er zeer goed op staan, hij heeft veel behang en is diepzwart van kleur. 

Maurits  is een zoon van Ulbert 390, zijn moeder is de ster preferente merrie Wendy fan it Pompebled en haar vader is de tuigtopper Ulke 338.  

Maurits heeft uitstekend gepresteerd in de sport, hij heeft zich in de dressuur meer dan bewezen en is meerdere jaren succesvol uitgebracht in de Nationale tuigsport voor de sjees. Maurits werd onder andere Kampioen dekhengsten en Kampioen Ereklasse. 

Maurits  is goedgekeurd op zijn afstammelingen en is zeer succesvol in de fokkerij,  zijn nakomelingen presteren uitstekend op de keuringsvelden. Het zijn rastypische, goed gebouwde paarden en zijn gitzwart van kleur. In beweging tonen ze ruimte en een zeer actief gebruik van het achterbeen.   

Maurits  is vader van 3 goedgekeurde zonen, deze zonen hebben allemaal een zeer sterke verrichting laten zien tijdens het verrichtingsonderzoek en zijn allemaal met uitstekende punten ingeschreven als stamboekhengst. 

De nakomelingen van Maurits doen het zeer goed in de sport. Er lopen meerdere opvallende kinderen van  Maurits in de dressuur- en tuigsport. Zijn zoon Eise 489 werd Kampioen in de Nationale ereklasse en meerdere malen Kampioen dekhengsten voor de sjees. Zijn zoon Jurre 495 won de Nationale competitie voor de sjees en werd in 2017, 2018 en 2019 algemeen Kampioen op de KFPS hengstenkeuring in Leeuwarden.

Sluit Menu