MAURITS 437

Sport

Afstamming:Ulbert 390 x Ulke 338 x Jurjen 303
Geboortedatum:2004
Stokmaat:1.69 m
Rasnummer:437
Titels:Sport

Maurits is een jeugdige, zeer correct gebouwde hengst, hij heeft veel luxe en ras uitstraling. Maurits heeft de hals er zeer goed op staan, hij heeft veel behang en is diepzwart van kleur.

Maurits is een zoon van Ulbert 390, zijn moeder is de ster preferente merrie Wendy fan it Pompebled en haar vader is de tuigtopper Ulke 338. 

Maurits heeft uitstekend gepresteerd in de sport, hij heeft zich in de dressuur meer dan bewezen en is meerdere jaren succesvol uitgebracht in de Nationale tuigsport voor de sjees. Maurits werd onder andere Kampioen dekhengsten en Kampioen Ereklasse.

Maurits is goedgekeurd op zijn afstammelingen en is zeer succesvol in de fokkerij, zijn nakomelingen presteren uitstekend op de keuringsvelden. Het zijn rastypische, goed gebouwde paarden en zijn gitzwart van kleur. In beweging tonen ze ruimte en een zeer actief gebruik van het achterbeen.

Maurits is vader van 4 goedgekeurde zonen, deze zonen hebben allemaal een zeer sterke verrichting laten zien tijdens het verrichtingsonderzoek en zijn allemaal met uitstekende punten ingeschreven als stamboekhengst.

De nakomelingen van Maurits doen het zeer goed in de sport. Er lopen meerdere opvallende kinderen van Maurits in de dressuur en in de tuigsport. Zijn zoon Eise 489 werd Kampioen in de Nationale ereklasse en werd meerdere malen Kampioen dekhengsten voor de sjees. Zijn zoon Jurre 495 won de Nationale competitie voor de sjees en werd in 2017, 2018, 2019, 2021 en 2023 algemeen Kampioen op de KFPS hengstenkeuring in Leeuwarden.