Hengstenhouderij Gebroeders van Manen

MEINTE 490 sport

Geboortedatum:2012
Stokmaat:1.67 m
Stamboek:KFPS
Titels:Sport

De hoogtepunten van Meinte 490:

  • Goedgekeurd in 2015
  • Sport predikaat in 2018
Meinte 490

Meinte is een zeer luxe, rastypische hengst met veel behang en is diepzwart van kleur. Meinte valt op door zijn zeer goede bouw, hij is mooi opwaarts gebouwd en heeft een mooi gevormde hals. Meinte heeft zeer veel kwaliteit in het beenwerk.  

De vader van Meinte is Beart 411, de jongst preferent verklaarde hengst ooit binnen het KFPS. Beart blinkt al jaren uit in de fokkerij en was zelf meerdere malen Kampioen of reserve Kampioen van de hengstenkeuring. De moeder van Meinte is de zeer sterk fokkende preferente merrie Boukje C, zij is een dochter van ras vererver Anton 343 pref. en heeft al 9 sternakomelingen gebracht en is dubbel preferent (kroonjuweel). Ze bracht in combinatie met Beart 7 sterwaardige nakomelingen, waaronder Meinte. Het gaat hier om stam 15, één van de betere fokstammen van het stamboek.  

In het verrichtingsonderzoek toonde Meinte zich als een prima allrounder, hij beschikt over een goede en ruime stap. Zijn draf is mooi gedragen en krachtig met een opvallend snel achterbeen. De galop van Meinte is zeer goed, mooi gesprongen, met veel balans en straalt veel kracht uit.  

In de sport presteert Meinte zeer opvallend in de dressuur, afgelopen jaar scoorde hij iedere wedstrijd waaraan hij deelnam winstpunten, hij is inmiddels Z1 met winstpunten.  

De eerste jaargang veulens van Meinte hebben goed gescoord, een mooi percentage 1e en 2e premieveulens. De veulens hebben ras, luxe, uitstraling en hebben krachtige bewegingen. Het hengstveulen Falco fân Stal Bellefleur (Meinte x Norbert) behaalde een 1e premie en werd Kampioen van de fokdag in Hilvarenbeek. 

Sluit Menu