MEINTE 490

Sport

Afstammeling:Beart 411 x Anton 343 x Jelmer 297
Geboortedatum:2012
Stokmaat:1.67 m
Rasnummer:490
Titels:Sport

Meinte is een zeer luxe, rastypische hengst met veel behang en is diepzwart van kleur. Meinte valt op door zijn zeer goede bouw, hij is mooi opwaarts gebouwd en heeft een mooi gevormde hals. Meinte heeft zeer veel kwaliteit in het beenwerk.

De vader van Meinte is Beart 411, de jongst preferent verklaarde hengst ooit binnen het KFPS. Beart blinkt al jaren uit in de fokkerij en was zelf meerdere malen Kampioen of reserve Kampioen van de hengstenkeuring.

De moeder van Meinte is de zeer sterk fokkende preferente merrie Boukje C, zij is een dochter van ras vererver Anton 343 pref. en heeft al 9 sternakomelingen gebracht en is dubbel preferent (kroonjuweel). Ze bracht in combinatie met Beart 7 sterwaardige nakomelingen, waaronder Meinte. Het gaat hier om stam 15, één van de betere fokstammen van het stamboek.

In het verrichtingsonderzoek toonde Meinte zich als een prima allrounder, hij beschikt over een goede en ruime stap. Zijn draf is mooi gedragen en krachtig met een opvallend snel achterbeen. De galop van Meinte is zeer goed, mooi gesprongen, met veel balans en straalt veel kracht uit.

In de sport presteert Meinte zeer opvallend in de dressuur, afgelopen jaar scoorde hij iedere wedstrijd waaraan hij deelnam winstpunten, hij is inmiddels Z1 met winstpunten.

De nakomelingen van Meinte hebben ras, luxe, uitstraling en hebben krachtige bewegingen. Ze vallen op met hun ruime stap en met een krachtig achterbeen gebruik.