MEINTE 490

Sport-ELITE

Afstamming:Beart 411 x Anton 343 x Jelmer 297
Geboortedatum:2012
Stokmaat:1.67 m
Rasnummer:490
Titels:Sport – Elite

Meinte is een zeer luxe, rastypische hengst met veel behang en is diepzwart van kleur. Meinte valt op door zijn goede bouw, hij is mooi opwaarts gebouwd en heeft een mooi gevormde hals. Meinte heeft zeer veel kwaliteit in het beenwerk.

De vader van Meinte is Beart 411, één van de jongst preferent verklaarde hengsten ooit binnen het KFPS. Beart blinkt al jaren uit in de fokkerij en was zelf meerdere malen Kampioen of reserve Kampioen van de hengstenkeuring.

De moeder van Meinte is de zeer sterk fokkende preferente, prestatie merrie Boukje C, zij is een dochter van ras vererver Anton 343 pref. en heeft al 10 sternakomelingen gebracht en is dubbel preferent (kroonjuweel). Ze bracht in combinatie met Beart 9 sterwaardige nakomelingen, waaronder Meinte. Boukje C is door haar uitmuntende fokprestaties paard van het jaar 2021 geworden! Het gaat hier om stam 15, één van de betere stammen van het stamboek.

In de sport presteert Meinte zeer opvallend in de dressuur, hij wordt uitgebracht in de Lichte Tour, dit heeft hem het Sport – Elite predicaat opgeleverd.

De nakomelingen van Meinte hebben ras, luxe en uitstraling, ze vallen op met hun ruime krachtige stap en draven met een krachtig achterbeen gebruik. Meinte is definitief goedgekeurd op zijn nakomelingen. Zowel op de keuringen, in de ABFP-testen en in de sport scoren zijn nakomelingen zeer goed! 

De Meinte zoon Fedde vân de Pôle doet het uitstekend in de dressuur, zo won hij de Pavo Fryso Bokaal dressuur zowel als 4 jarige en als 5 jarige.

Een andere opvallende zoon van Meinte is Graaf Boszorg, hij werd in 2022 Nederlands Kampioen dressuur in de klasse L1. Een jaar later in 2023 werd Graaf Nederlands Kampioen dressuur in de klasse M1.

Dekgeld € 900,- excl. btw 9% en eventuele verzendkosten