MENNE 496

Sport

Afstamming:Norbert 444 x Beart 411 x Nykle 309
Geboortedatum:2012
Stokmaat:1.69 m
Rasnummer:496
Titels:Sport

Menne is een hengst met een zeer aansprekend en correct model, hij is opwaarts gebouwd en heeft een sterke bovenlijn. Hij heeft een lange, mooi gevormde hals, hij heeft mooi behang en is diepzwart van kleur. Het beenwerk straalt kwaliteit uit.

Menne komt uit een zeer sterke predicaatrijke moederlijn, zijn vader is de 3-voudig hengstenkeurings Kampioen Norbert 444 preferent, die al jaren uitblinkt in de fokkerij. Zijn moeder is de ster preferente Nynke fan ’t Skânswyke en zij stamt af van de preferente hengst Beart 411. Nynke fan ’t Skânswyke is een 1e premie stermerrie en heeft een ibop score van 82 punten, ze heeft al 6 sterwaardige nakomelingen, waaronder Menne en een Modeldochter.

Menne heeft met succes het verrichtingsonderzoek doorlopen, hij beweegt gemakkelijk met veel ruimte en een krachtig achterbeengebruik. De stap heeft ruimte en activiteit, de draf is ruim en krachtig. De galop is opwaarts gesprongen en hij kan in de galop goed schakelen. Menne wordt zeer succesvol uitgebracht in de sport, hij is Z2 dressuur met winstpunten, wat hem het sportpredicaat heeft opgeleverd.

Menne heeft op de hengstenkeuring 6 jaar op rij mee gedaan aan de kampioenskeuring. In 2018 werd hij reserve Kampioen jonge hengsten en algemeen reserve Kampioen.

De nakomelingen van Menne zijn langgelijnd en zeer goed gebouwd, ze bewegen krachtig en opwaarts. Het sterpercentage is zeer goed, de eerste dochters zijn kroon verklaard en in de ABFP testen scoren zijn nakomelingen bovengemiddeld.

De driejarige Menne dochter Lott van de Meikade werd Algemeen Kampioen van de Fokdag in Limburg, ze werd op de Centrale Keuring Kroon verklaard. De tweejarige dochter van Menne, Noor Nanneke van Bon is de jeugd Kampioen van de Fokdag van Midden Nederland.

Met de onlangs goedgekeurde Jorke 532 heeft Menne zijn eerste goedgekeurde zoon, hij behaalde in alle disciplines goede punten.