Hengstenhouderij Gebroeders van Manen

MENNE 496 Sport

Geboortedatum:2012
Stokmaat:1.69 m
Stamboek:KFPS
Titels:Sport

De hoogtepunten van Menne 496:

  • Goedgekeurd in 2016
  • Reserve Kampioen jonge hengsten HK 2018
  • Algemeen Reserve Kampioen HK 2018
  • Sport predikaat in 2018

Menne is een jeugdige, rastypische hengst met een zeer aansprekend en correct model. Hij heeft een lange, mooi gevormde hals, heeft mooi behang en is diepzwart van kleur. Menne is opwaarts gebouwd en heeft een sterke bovenlijn. Het beenwerk straalt kwaliteit uit.  

Menne  komt  uit een zeer sterke predicaatrijke moederlijn, zijn vader is de 3-voudig hengstenkeurings Kampioen Norbert 444 preferent, die al jaren uitblinkt in de fokkerij. Zijn moeder is de ster preferente  Nynke fan ‘t Skânswyke en zij stamt af van de preferente hengst Beart 411.  Nynke fan ‘t Skânswyke is een 1e premie stermerrie en heeft een ibop score van 82 punten, ze heeft al 5 sterwaardige nakomelingen, waaronder Menne en een Kroondochter. Het gaat hier om merriestam 28, een zeer fokzekere lijn. 

Menne heeft met succes het verrichtingsonderzoek doorlopen, hij beweegt gemakkelijk met veel ruimte en kracht. De stap heeft voldoende ruimte en activiteit. De draf is ruim en krachtig. De galop is opwaarts gesprongen en heeft ruimte, het achterbeen wordt daarbij ver onder het lichaam geplaatst en komt daarbij goed tot dragen. Menne kan in de galop goed schakelen. Menne heeft als rijpaard veel aanleg, waarbij zijn galopkwaliteiten zeer positief opvallen. Als menpaard heeft Menne veel aanleg. Menne  toonde zich een uitstekende allrounder in alle disciplines. 

Menne word zeer succesvol uitgebracht in de sport, hij is inmiddels Z1 dressuur met winstpunten.  

Menne heeft in 2017 en 2018 op de hengstenkeuring in Leeuwarden mee gedaan aan de kampioenskeuring. In 2018 werd hij reserve Kampioen jonge hengsten en algemeen reserve Kampioen. Hij liet zijn sterke ruime draf zien in combinatie met zijn zeer correcte exterieur.

Sluit Menu