NORBERT 444

Sport - Preferent

Afstamming:Tsjerk 328 x Hearke 254 x Peke 268
Geboortedatum:2004
Stokmaat:1.67 m
Rasnummer:444
Titels:Sport – Preferent

Norbert is een luxe hengst met veel ras, hij heeft een lange mooi gevormde hals die er goed op staat. Norbert heeft jeugd, is opwaarts gebouwd en staat goed in het rechthoeksmodel.

Norbert heeft een zeer sterke, predicaatrijke afstamming, zijn moeder, Amalia-Annie was in 1996 Kampioen van de Centrale Keuring, en in 1997 Reserve Kampioen, ze is Model en preferent.

Norbert is drie jaar op rij de Kampioen van de hengstenkeuring geweest, een prestatie die ongekend is. Norbert is succesvol uitgebracht in de dressuursport wat hem het sport predicaat heeft opgeleverd.

Norbert is definitief goedgekeurd op afstammelingen, in de ABFP testen scoorden zijn nakomelingen ruim boven het gemiddelde met meerdere toppers. De nakomelingen van Norbert presteren zeer goed op de keuringen. Zijn nakomelingen scoren bovengemiddeld, met als resultaat een zeer hoog sterpercentage van ruim boven de 60%. Norbert is vader van vele fokdag kampioenen, meer dan 35 Kroonmerries en 14 Modelmerries. Zowel in de sport als in de IBOP scoren zijn kinderen ruim boven het gemiddelde.

Norbert heeft al vier keer de Kampioen van de Centrale Merriekeuring gegeven, in 2013 en 2014 Janneke B, in 2016 Pleun van ’t Lansink en in 2017 Elza Maaike v.d. Noeste Hoeve. Een geweldige prestatie! 

Norbert is vader van zes goedgekeurde zonen waarvan de eerste al definitief zijn goedgekeurd op hun nakomelingen.

Norbert is door zijn bovengemiddelde fokprestaties in 2018 preferent verklaard, dat is een unieke prestatie van een 14-jarige hengst!