OBERON

Afstamming:Icellie x Cizandro x Koblenz
Geboortedatum:2019
Stokmaat:1.66 m
Kleur:Donkerbruin
Titels:Verrichtingskampioen 2022

Oberon is een goed ontwikkelde tuigtypische hengst die goed in het rechthoeksmodel staat en over veel uitstraling en jeugd beschikt. Het hoofd is sprekend, zijn hals staat er zeer goed op en is goed gevormd. De schoft is zeer goed ontwikkeld, de rug is goed van lengte en bespiering. Het beenwerk is correct gesteld en heeft veel kwaliteit.

Oberon was als driejarige premiehengst op de hengstenkeuring en is een zoon van Icellie die op zijn beurt een zoon is van de volbloed Hackney-hengst Bocellie PROK en de ster preferente Jonker-dochter Petrose.

De moeder van Oberon is Helga-T en is een nationale sterdochter van de onlangs preferent verklaarde Cizandro en de ster preferente prestatiemerrie Petra (v. Koblenz). Oberon komt uit de bekende Petra foklijn van Harrie Tonnaer. Grootmoeder Petra is de moeder van de voormalige tuigpaardhengst Aquarel, ook bracht Petra het concourspaard Jack Sparrow PSH (ster van Cizandro) die 115 winstpunten heeft. De volle zus van Helga-T, de nationale keurmerrie Nadira T, realiseerde een IBOP 81 punten.

Oberon heeft met zeer veel succes het verrichtingsonderzoek doorlopen, hij is de verrichtingskampioen van 2022! Oberon is een eerlijke, betrouwbare zeer tuigtypische hengst die over veel tot zeer veel aanleg als tuigpaard beschikt. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich goed rijden. De stap is ruim en krachtig. Voor de showwagen heeft de hengst een aansprekend front en zet hij de hals er zeer goed op. De hengst heeft veel tot zeer veel lichaamshouding en lichaamsgebruik en rijst in de voorhand. Oberon heeft veel tot zeer veel knie-actie en zeer veel schoudervrijheid. Het achterbeen wordt zeer goed gebogen en zeer goed en krachtig ondergebracht. De draf heeft veel tot zeer veel zweefmoment en heeft daarnaast een opvallend goede techniek. De hengst heeft veel looplust en heeft als tuigpaard veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn rijder een goed gevoel.

Dekgeld ‚ā¨ 750,- excl. btw 9% en eventuele verzendkosten¬†