ONNE 376

Sport

Afstamming:Leffert 306 x Hearke 254 x Wessel 237
Geboortedatum:1996
Stokmaat:1.68 m
Rasnummer:376
Titels:Sport

Onne is een bewezen fokhengst uit een sterke merrielijn. De moeder van Onne, Ytsje is ster en preferent. Daarna volgt de ster preferentie merrie Korrie, vier van haar dochters zijn ster, preferent op hun nakomelingen.

Onne heeft zelf fantastisch gepresteerd in de tuigsport voor de sjees met fantastische resultaten:

  • Competitiewinnaar Nationaal 2003
  • Kampioen dekhengsten 2004
  • Kampioen dekhengsten 2005
  • Kampioen ereklasse 2005
  • Kampioen tandems 2005
  • Kampioen klavertje drie 2005

Onne is goedgekeurd op afstammelingen, zijn nakomelingen hebben het afstammelingen onderzoek met aansprekende resultaten afgelegd. Al jaren levert Onne keuringstoppers en Fokdag Kampioenen. Het sterpercentage van zijn nakomelingen ligt ruim boven de 50%, dat is ruim boven het gemiddelde. De nakomelingen van Onne zijn luxe, rastypisch, kunnen best bewegen en hebben veel front en uitstraling.

Onne is vader van een groot aantal Kroonmerries en van maar liefst 14 Modelmerries, de eerste dochters zijn inmiddels preferent verklaard. Zowel in de sport als tijdens de IBOP proeven presteren zijn nakomelingen uitstekend, meer dan 30 kinderen hebben het sportpredicaat al bemachtigd. Onne is vader van twee goedgekeurde zonen: Jerke 434 en Bartele 472. Beide zijn goedgekeurd op nakomelingen.

Tijdens de hengstenkeuring van 2007 werd Onne bekroond tot algemeen kampioen. Hij werd door jury omschreven als de Koning van het Friespaarden stamboek!