TYMEN 503

Afstamming:Tsjalle 454 x Harmen 424 x Sape 381
Geboortedatum:2014
Stokmaat:1.66 m
Rasnummer:503
Titels:Sport

Tymen is een jeugdige, zeer rastypische en correct gebouwde hengst met veel uitstraling. De goed gevormde hals is lang en is verticaal gesteld. Tymen heeft veel behang en is diepzwart van kleur. De hengst toont sterke verbindingen in de bovenlijn. Het kruis heeft lengte en is correct van ligging. Het beenwerk is van goede kwaliteit.

Tymen komt uit de zeer goed fokkende, bekende Fjildsicht-lijn. Zijn vader is de sterk fokkende Tsjalle 454. Moeder Esoca fan Fjildsicht is Kroon Sport en heeft 5 keer een 1e premie behaald op de keuring. Grootmoeder Hester fan Fjildsicht is Ster Pref. en is de moeder van Thorben 466. Daarvoor zitten Ster Preferente merries van Brandus 345 Sport Pref. en Jurjen 303.

Tymen heeft met succes het verrichtingsonderzoek doorlopen, hij heeft een goede zelfhouding, toont inzet en doet het werk met plezier. Tymen valt op door zijn goede bewegingstechniek en natuurlijke balans. De stap van Tymen is ruim en zuiver. De draf kenmerkt zich door balans en ruimte, waarbij het goed ondertredende achterbeen positief opvalt. De krachtige galop wordt bergop gesprongen, hij toont hierbij een goede zelfhouding.

Tymen wordt succesvol uitgebracht in de dressuur, hij heeft hierin al zeer mooie resultaten geboekt. Op 6 jarige leeftijd heeft hij het sport predicaat behaald.   

Tijdens de HK van 2019 en 2020 behaalde Tymen de 1e plaats in zijn groep en verdiende daarmee een uitnodiging voor de kampioenskeuring. 

In 2019 zijn de eerste veulens van Tymen geboren, ze zijn luxe, hebben ras en uitstraling. Ze bewegen opwaarts en hebben een krachtig achterbeengebruik. Maar liefst 25 veulens kregen een 1e premie. Op de fokdagen in Garijp, Drachten, Ambt Delden en Oldeholtpade werd er een veulen van Tymen veulenkampioen.