TYMEN 503

Sport - Elite AAA

Afstamming:Tsjalle 454 x Harmen 424 x Sape 381
Geboortedatum:2014
Stokmaat:1.66 m
Rasnummer:503
Titels:Sport – Elite AAA

Tymen is een jeugdige, zeer rastypische en correct gebouwde hengst met veel uitstraling. De goed gevormde hals is lang en is verticaal gesteld, hij toont sterke verbindingen in de bovenlijn. Tymen heeft veel behang en is diepzwart van kleur. Het beenwerk is van goede kwaliteit.

Tymen komt uit de zeer goed fokkende, bekende Fjildsicht-lijn. Zijn vader is de sterk fokkende preferente Tsjalle 454. Moeder Esoca fan Fjildsicht is Kroon Sport en heeft 5 keer een 1e premie behaald op de keuring. Grootmoeder Hester fan Fjildsicht is Ster Pref. Prest. en is de moeder van Thorben 466. Daarvoor zitten Ster Preferente merries van Brandus 345 Sport Pref. en Jurjen 303.

Tymen heeft met succes het verrichtingsonderzoek doorlopen, hij heeft een goede zelfhouding, toont inzet en doet het werk met plezier. Tymen valt op door zijn goede bewegingstechniek en natuurlijke balans. De stap van Tymen is ruim en zuiver. De draf kenmerkt zich door balans en ruimte, waarbij het goed ondertredende achterbeen positief opvalt. De krachtige galop wordt bergop gesprongen, hij toont hierbij een goede zelfhouding.

Tymen wordt zeer succesvol uitgebracht in de dressuur, hij heeft hierin al zeer mooie resultaten geboekt. Hij heeft het Sport – Elite predicaat behaalt en start Prix st George / Lichte Tour.

Tijdens de laatste 5 HK’s behaalde Tymen de kop plaats in zijn groep en verdiende daarmee een uitnodiging voor de kampioenskeuring, in 2021 en 2022 liep hij mee tot de laatste 4. Tijdens de HK van 2023 werd Tymen Reserve Kampioen oudere hengsten.

Afgelopen jaar zijn van Tymen de eerste driejarige nakomelingen gekeurd, ze zijn luxe, hebben ras en uitstraling, ze bewegen opwaarts en hebben een krachtig achterbeengebruik. Ze behaalde een bovengemiddeld sterpercentage en goede ABFP testen met meerdere hoge scores. Zijn zoon Ja wis van ’t Lansink behaalde een topscore van 88 punten in de ABFP test.

Meerdere dochters van Tymen behaalde afgelopen jaar Kampioenstitels, de driejarige Janneke van Schafer werd reserve Kampioen in Vrouwenpolder, de tweejarige Nina fan Kippenburg werd Jeugd Kampioen van It Fryske Greidhynder, het veulen Trinske T werd jeugd Kampioen in Zuid Nederland, de tweejarige Maaike van ’t Kempke werd reserve jeugd Kampioen in Ambt Delden.

Het jaarling Silke van de Gonda werd Kampioen enters en reserve jeugd Kampioen tijdens de Centrale Merriekeuring in Harich.

Tijdens de 1e bezichtiging van de hengstenkeuring 2022/2023 zijn maar liefst 16 zonen van Tymen doorverwezen naar de 2e bezichtiging waardoor hij topaanvoerder is voor Leeuwarden!

Dekgeld € 1000,- excl. btw 9% en eventuele verzendkosten