Hengstenhouderij Gebroeders van Manen

TYMEN 503

Geboortedatum:2014
Stokmaat:1.66 m
Stamboek:KFPS
Titels:

De hoogtepunten van Tymen 503:

  • Goedgekeurd in 2017

Tymen is een jeugdige, zeer rastypische en correct gebouwde hengst met veel uitstraling. De goed gevormde hals is ruim voldoende lang en is verticaal gesteld. Tymen heeft mooi behang en is diepzwart van kleur. De hengst toont sterke verbindingen in de bovenlijn. Het kruis heeft lengte en is correct van ligging. Het beenwerk is van goede kwaliteit.  

Tymen komt uit de zeer goed fokkende, bekende Fjildsicht-lijn. Zijn vader is de sterk fokkende Tsjalle 454. Moeder Esoca fan Fjildsicht is Kroon Sport en heeft 5 keer een 1e premie behaald op de keuring. Grootmoeder Hester fan Fjildsicht Ster Pref. en is de moeder van Thorben 466. Daarvoor zitten Ster Preferente merries van Brandus 345 Sport Pref. en Jurjen 303.  

Tymen heeft met succes het verrichtingsonderzoek doorlopen, hij heeft een goede zelfhouding, toont inzet en doet het werk met plezier. Tymen valt op door zijn goede bewegingstechniek en natuurlijke balans. Zowel ruiters als menners waren positief over zijn inzet en bewerkbaarheid. De stap van Tymen is ruim en zuiver. De draf kenmerkt zich door balans en ruimte met een goede bewegingstechniek, waarbij het goed ondertredende achterbeen positief opvalt. Tymen laat zich in draf goed bewerken. De krachtige galop wordt bergop gesprongen, hij toont hierbij een goede zelfhouding. Tymen heeft ruim voldoende aanleg als dressuurpaard. Hij toont inzet, een goede instelling en laat zich goed bewerken. Hij geeft de ruiter een goed gevoel. Als menpaard heeft Tymen veel aanleg. Hij valt op door zijn goede zelfhouding, toont veel inzet en laat zich in deze discipline goed bewerken. Als tuigpaard heeft Tymen veel aanleg. Hij heeft een mooie zelfhouding, toont front, heeft een lang zweefmoment en een goede bewegingstechniek. Tymen heeft tijdens het verrichtingsonderzoek veel progressie laten zien in alle drie disciplines waarbij inzet, bewegingstechniek en zijn zelfhouding positief opvielen.

Sluit Menu