TYMEN 503

Sport - Elite AAA

Afstamming:Tsjalle 454 x Harmen 424 x Sape 381
Geboortedatum:2014
Stokmaat:1.66 m
Rasnummer:503
Titels:Sport – Elite AAA

Tymen is een jeugdige, zeer rastypische en correct gebouwde hengst met veel uitstraling. De goed gevormde hals is lang en is verticaal gesteld, hij toont sterke verbindingen in de bovenlijn. Tymen heeft veel behang en is diepzwart van kleur. Het beenwerk is van goede kwaliteit.

Tymen komt uit de zeer goed fokkende, bekende Fjildsicht-lijn. Zijn vader is de sterk fokkende preferente Tsjalle 454. Moeder Esoca fan Fjildsicht is Kroon Sport en heeft 5 keer een 1e premie behaald op de keuring. Grootmoeder Hester fan Fjildsicht is Ster Pref. Prest. en is de moeder van Thorben 466.

Tymen wordt zeer succesvol uitgebracht in de dressuur, hij heeft hierin al zeer mooie resultaten geboekt. Hij word uitgebracht in de Prix st George / Lichte Tour, met uitstekende scores, waardoor hij inmiddels Sport-Elite is.

De nakomelingen van Tymen zijn luxe, hebben ras en zeer veel uitstraling, ze bewegen opwaarts en hebben een krachtig achterbeengebruik.  Het sterpercentage is bovengemiddeld en ook in ABFP testen behalen zijn kinderen hoge scores. Zijn zoon Ja wis van ’t Lansink behaalde een topscore van 88 punten in de ABFP test.

Meerdere dochters van Tymen behaalde afgelopen jaar een 1e premie, werden Kroon of voorlopig Kroon verklaard en behaalde Kampioenstitels.

Tijdens de 1e bezichtiging van de hengstenkeuring 2023/2024 zijn maar liefst 11 zonen van Tymen doorverwezen naar de 2e bezichtiging waardoor hij 1 van de topaanvoerders is voor Leeuwarden! Van deze zijn er 4 aangewezen voor de voorrijdagen.

Dekgeld € 1000,- excl. btw 9% en eventuele verzendkosten